SAĞLIKLI BESLENME
Bizden Saklanan Gerçekler

Bizden Saklanan Gerçekler

Sevgili Sağlık Dostları;

Bizden Saklanan Gerçekler bölümünde, ülkemizdeki Dürüst, Yürekli, Vicdanlı, her şeye rağmen doğruları dile getiren ve hayatlarını ortaya koyarak hala anlatmaya devam eden o değerli akademisyenlerin katıldığı, ancak “Biz yayınlanış olalım ama ne şiş yansın ne kebap, büyük başların da şimşeklerini üzerimize çekmeyelim.” yaklaşımlarıyla TV kanallarında gece yarıları yayınlanan birkaç saatlik oturumlardan konuların özüne (Zülf-i yare dokunan) yönelik olarak damıttığım konuları ana hatlarıyla sunmak ve sizin takdirinize bırakmak istiyorum.

İyi seyirler . . .

Bizden Saklanan Gerçekler, “Chatham House”da tüm çıplaklığı ile dile getirildi,

Bizden Saklanan Gerçekler-The Lancet
Bizden Saklanan Gerçekler-The Lancet

2015 yılında “Chatham House”a davet edilen dünyaca ünlü Neşter “The Lancet” dergisinin yayın yönetmeni burada bir sunuma katıldı. Yönetmen tüm belge, resim ve kayıt seçeneklerinin yasaklanmış olduğu bu toplantı sonrası edindiği bilgileri derleyerek derginin 11.Nisan.2015 tarihli editör yazısında yayınlamıştır. Bu olay yaratan açıklamalar da 16.Ocak.2018 tarihinde “Gördüğümüz Hayat Gerçek mi ?” adlı bir programda gündeme gelerek değerlendirilmiştir. Şimdi, dilerseniz Gıda hareketi başkanı Kemal Özer’in açıkladığı bu konunun ~3 dk’lık özetine ait aşağıdaki videoyu izleyebilir ya da ayrıntıları öğrenmek için verdiğim kısa yoldan ~2 saat 20 dk’lık programın tamamına ulaşabilirsiniz. Konu makale akıllara durgunluk veren gerçekleri net bir şekilde dile getirmesine rağmen, aynı karanlık finansal gücün etkisi ile olacak ki, gündem olmamıştır. 

Chatham House: Diğer adıyla Kraliyet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, 1920’de kurulan, dünya çapındaki güncel meseleleri analiz etmek amacıyla hareket eden, Londra merkezli kâr amacı gütmeyen düşünce kuruluşudur.

The lancet: 200 yaşında tıbbın en eski dergisi olup, Lancet’in kelime anlamı ‘bistüri’ yani ‘cerrah bıçağı’dır. Bir İngiliz cerrah, Thomas Wakley tarafından 1823 yılında kuruldu. Bu tarihten itibaren İngiltere’de haftada bir yayınlanan dünyanın en eski ve en bilinen tıp dergisidir. 1991’den beri editörlüğünü aynı kişi, Richard Horton yapmaktadır. Lancet’te yayınlanan bir makale en fazla referans gösterilme oranlarına ulaştığı için yazarlarına akademik yükseltilmeleri için gerekli olan puanları kolayca almalarını sağlar. Doçentlik ve profesörlük gibi akademik unvanları kazanmak için en temel şartlardan biri yaptıkları araştırmaları bilimsel dergilerde yayınlatmaktır.

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/bir-dergi-neden-bu-kadar-onemli-41558705